Valet är över för denna gång…

Jag ska börja med att tacka er som gjort valresan möjlig nämligen alla ni som röstade på Vuovdega. Jag vill också tacka alla medarbetare för den tid ni lagt ned. Trots kort tid för förberedelser och tunga avhopp där nästan all erfarenhet försvann.

Jag tycker att vi gjort ett mycket bra resultat, jag erkänner att jag inte trodde att min insats skulle räcka till men med er hjälp och er övertygelse om att vår politik är rätt väg att föra samepolitiken framåt gick det ändå hela vägen.

Nu startar vi om från grunden med att svetsa ihop en styrelse som jobbar vidare för att skapa en stark partigrupp inför nästa val. De ni valt att företräda partiet 2013-2017 kommer att göra allt för att lyfta partiets politik i Sametinget och jag tror att vi tillsammans kan se fram mot en intressant och rolig mandatperiod.

Jag hoppas att ni trots min sena kallelse till årsmötet kan möta upp för att ge oss stöd och riktlinjer inför sametingets öppnande i Jokkmokk och kanske framför allt att hitta rätt väg inför den nya perioden där vi kanske behöver samarbetspartners för att få fram vår politik. Vi behöver även funktionärer till styrelsen då vi förlorat personer på viktiga poster. Jag har också noterat att vi beslutade om 150 kr i årsavgift men då mina ögon inte varit skarpa nog gäller den tidigare avgiften 100 kr fortfarande, ber om ursäkt för detta. Varmt välkomna till Arvidsjaur.

Jan Rannerud